ΠΟΥΡΑ CAO BX3 ROBUSTO

ΠΟΥΡΑ CAO BX3 ROBUSTO

ΠΟΥΡΑ CAO BX3 TORO

ΠΟΥΡΑ CAO BX3 TORO

ΠΟΥΡΑ CAO BX3 ROBUSTO

12,19 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός προϊόντος
12605
Κωδικός θέσης:
07-0017Α
Πόντοι που κερδίζεις: 24

Εμπνευσμένο από τα βραβευμένα μείγματα, CAO Brazilia και Amazon Basin,το filler του CAO BX3 συνδυάζει τα καλύτερα καπνά από τη Βραζιλία, τη Νικαράγουα, το Ονδούρα και το Μεξικό.

Το CAO BX3 ακολουθεί την ίδια προσέγγιση και παρουσιάζει ένα μίγμα με όχι απλώς διπλά, αλλά τριπλά καπνά από τις κύριες περιοχές καλλιέργειας της Βραζιλίας, τα οποία σε συνδυασμό με τις κατάλληλες αναλογίες καπνών από τη Νικαράγουα, την Ονδούρα και το Μεξικό δημιουργούν μια ξεχωριστή εμπειρία και δίνουν μια άλλη διάσταση στην καπνιστική εμπειρία.

• Το wrapper Mata Fina (Βραζιλία) ξεχωρίζει για το σκούρο χρώμα του και τη λιπαρή υφή του ενώ παράλληλα το binder Arapiraca (Βραζιλία) «δένει» υποδειγματικά ένα μίγμα καπνών από τη Βραζιλία, Νικαράγουα, Ονδούρες και Μεξικό.

Το χαρμάνι
• Wrapper: Mata Fina, Brazil
• Binder: Arapiraca, Brazil
• Filler: Mata Fina (Brazil), Nicaragua, Mexico, Honduras Χώρα Προέλευσης: Nicaragua

Ένταση – γευστικό προφίλ
• Ένταση: Medium to Full
• Αρώματα: Η γεύση είναι εκπληκτική. Όχι υπερβολικά δυνατή, αλλά βαθιά. Αυτά τα έντονα καπνά είναι γνωστά για τη γεύση τους περισσότερο από την έντασή τους και προσθέτουν πολυπλοκότητα στην εμπειρία του πούρου. Νότες ξύλου, εσπεριδοειδών και λευκού πιπεριού σε συνδυασμό με γήινα αρώματα πρωτοστατούν σε αυτό το μοναδικό πούρο.

Δαχτυλίδι: 52

Μήκος: 127 mm

Size: Robusto

ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ: 260,00€
ΤΙΜΗ ΤΕΜΑΧΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ: 13,00€

 

ΤΑ ΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ, ΣΕ ΣΚΙΕΡΟ ΜΕΡΟΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ.

Όπως αλλάζουν οι συνήθειες και οι τάσεις με τη μόδα, έτσι και οι διαστάσεις των πούρων αλλάζουν με τις εποχές και τις προτιμήσεις.

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΠΟΥΡΩΝ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ

Το μέγεθος του πούρου έχει πραγματικά μεγάλη σημασία στην εμπειρία του καπνίσματος.

Ο καθορισμός του μεγέθους  του πούρου αποτελείται από το μήκος και τη διάμετρό του (ring) .

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ (RING)

Η διάμετρος του πούρου (ring) μετριέται σε 1/64 ίντσας.Για παράδειγμα, ένα πούρο που γράφει διάμετρο ή ring 32 σημαίνει ότι η διάμετρος του είναι 32/64 άρα μισή ίντσα (ή 1,27cm) . 

Ένας συνηθισμένος τύπος διαμέτρου (ring) είναι συνήθως γύρω στο 50. Φυσικά μπορείτε να βρείτε μεγαλύτερα ή και μικρότερα.

Το μέγεθος της διαμέτρου (ring) έχει μεγάλη σημασία στο γευστικό αποτέλεσμα

Γενικά ένα λεπτό πούρο θα καίγεται με μεγαλύτερη θερμοκρασία. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει πιο σφιχτό δέσιμο, επομένως λιγότερος αέρας θα περάσει μέσα από το πούρο, ανεβάζοντας την θερμοκρασία και καθιστώντας το πιο ζεστό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη δυσάρεστων γεύσεων. Από την άλλη πλευρά, ένα παχύτερο πούρο πιθανότατα θα καίγεται πιο ήπια, καθώς μπορεί να τραβηχτεί περισσότερος αέρας. Τα πιο γευστικά και καλύτερης ποιότητας φύλλα καπνού χρησιμοποιούνται για το περιτύλιγμα, επομένως το κάπνισμα ενός πιο χονδρού και άρα πιο αραιού πούρου τονίζει περαιτέρω αυτή την πτυχή του καπνού συγκεντρώνοντας και αναδεικνύοντας τη γεύση. Παρόλα αυτά πολλοί λάτρεις του πούρου προτιμούν λεπτά πούρα επειδή είναι πρακτικά, εύκολα στο κράτημα και περιέχουν λιγότερο καπνό.

Σε έναν αρχάριο λάτρη του πούρου, θα συνιστούσαμε ένα πούρο με μέτριο δείκτη δακτυλίου (ring) για ξεκίνημα. Κάτι γύρω στο 40 θα ήταν τέλειο, καθώς δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα πούρο μεσαίου μεγέθους χωρίς να σας δυσκολεύει ο όγκος του πούρου και η ποσότητα του καπνού.

ΜΗΚΟΣ - ΣΧΗΜΑ

Το σχήμα ενός πούρου μπορεί να διαφέρει πολύ σε μέγεθος από μάρκα σε μάρκα, 

Corona:   Μήκος 14cm έως 15,3cm (5 1/2 έως 6 ίντσες) και ring 42-44.

Petit Corona :   Μήκος 11,5cm (4 1/2 ίντσες), και ring 40-42.

Churchill :  Οι τυπικές διαστάσεις είναι 17,8cm (7 ίντσες) , ring 47

Robusto :  Το πλέον δημοφιλές πούρο στην Αμερική. Κοντό και χονδρό.

Τυπικές διαστάσεις: 12cm έως 14cm (4 3/4 έως 5 1/2 ίντσες) , ring 48-52

 

Corona Gorda ή αλλιώς Toro:   Τυπικές διαστάσεις είναι 14,50cm έως 15,25cm (5 5/8 έως 6 ίντσες), ring 46 ή 50. αυτό το είδος πούρου τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

Double Corona :  Tυπικές διαστάσεις είναι 19cm έως 21,60cm (7 1/2 έως 8 1/2 ίντσες) με ring 49-52. 

Panetelas ή Grand Panetelas :  Μακρύ και λεπτό και κομψό, με μεγάλη παραλλαγή μήκους από 12,70cm έως 19cm (5 έως 7 1/2 ίντσες) με ring 34-38

Lonsdale:  Γενικά μακρύτερο από ένα corona, αλλά πιο χοντρό από ένα panetela, με γενικό μέγεθος έως 16,50cm (6 1/2 ίντσες) και ring 42.

Grandes:  Το πιο παχύ σχήμα πούρου, πρωτοεμφανίστηκαν πριν λίγα χρόνια. Με ring 60 και καμμιά φορά να φτάνουν ακόμη και τα 70 ή 80. Για να θεωρηθεί grande, το πούρο πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 12cm (4 3/4 ίντσες).

Figurados :  Περιλαμβάνουν οποιοδήποτε πούρο που δεν είναι κύλινδρος ευθείας όψης. Αν και οι ερμηνείες των πούρων για τα σχήματα ποικίλλουν τόσο πολύ όσο και οι γεύσεις στο εσωτερικό των πούρων τους, οι βασικές κατηγορίες των figurados είναι οι εξής:

Pyramid : Οι πυραμίδες είναι πούρα με κομμένο άκρο, αλλά με κωνική κεφαλή μέχρι ένα σημείο. Γενικά τα πούρα έχουν μήκος από 15cm έως 18cm (6-7 ίντσες), με ring 40 πάνω ενώ φαρδαίνουν σε 52-54 στην άκρη. Η κωνική κεφαλή επιτρέπει στις περίπλοκες γεύσεις του πούρου να συγχωνεύονται στο στόμα.

Belicosos : Eίναι κοντά pyramides, συχνά με ελαφρώς στρογγυλεμένη κεφαλή πυραμίδας. Συνήθως 12,7-14cm (5-5 1/2 ίντσες), με ring περίπου 50. Υπάρχουν και mini-belicosos, κοντά πούρα με μικρό δακτύλιο (ring) και κωνικές κεφαλές.

 

Torpedo (Τορπίλη) :  Η κατηγορία αυτή δεν έχει να κάνει τόσο με το μέγεθος όσο με το σχήμα (ουσιαστικά είναι pyramide με πιο αιχμηρή αιχμή).

Perfectos:  Το πούρο perfecto έχει κωνικές και τις δύο άκρες, συνήθως με μια διόγκωση στη μέση. Κυμαίνονται άπό το συμμετρικό το οποίο μοιάζει λίγο με βόμβα, έως το πιο ελεύθερο σχήμα.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΥΡΩΝ :  

Ένα πούρο μπορεί να αντέξει μερικές μέρες έξω από έναν υγραντήρα πριν παρατηρήσετε αλλοίωση στη γεύση. Εάν το πούρο είναι σε περιτύλιγμα, μπορεί να διαρκέσει έως και 30 ημέρες χωρίς τη θερμότητα και την υγρασία του υγραντήρα. Εάν το πούρο δεν είναι σε περιτύλιγμα, μπορεί να διαρκέσει έως και πέντε ημέρες πριν αρχίζει να αλλάζει η γεύση.

Φυσικά τα πούρα μπορούν να μπουν σε υγραντήρα ξανά και να επανέλθει η αρχική τους γεύση και ποιότητα. Η διαδικασία επαναύγρανσης πρέπει να γίνει σταδιακά . Αν απλώς βάλετε τα στεγνά πούρα σας σε έναν υγραντήρα και ρυθμίσετε την υγρασία έως και 75%, τότε τα πούρα μπορεί να σπάσουν ή να σκάσουν καθώς έχουν γίνει πολύ υγρά πολύ γρήγορα. Χρειάζεται σταδιακή επαναύγρανσή τους.

Τα πούρα έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν και, όπως ένα καλό κρασί, μπορούν να παλαιωθούν για να βελτιώσουν ή να απαλύνουν τη γεύση τους. Αυτό σημαίνει ότι ένα πούρο μπορεί να κρατήσει με τις σωστές συνθήκες για πολλά χρόνια.

 

Τα χειροποίητα πούρα συντηρούνται σε ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Το ιδανικό είναι μέσα σε κουτί υγραντήρα. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τον υγραντήρα σας κάτω από τη μέγιστη θερμοκρασία των 73°F (23°C) και μεταξύ 65-74% υγρασίας . Οι ιδανικές συνθήκες είναι 70°F (21°C) και 70% υγρασία.

 

Εμείς στο panora συντηρούμε όλα τα πούρα και τα cigarillos (χειροποίητα ή βιομηχανικά) σε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο με σταθερή θερμοκρασία – υγρασία και κυρίως χωρίς καμμία επαφή με απευθείας ηλιακό φως.

Εφαρμόζουμε σύστημα FIFO (first in-first out) για να αγοράζετε πάντα φρέσκο προιόν.   

 

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσουμε και να εξατομικεύσουμε την περιήγησή σας, καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Δείτε αναλυτικά την πολιτική μας.